Personel devam kontrol sistemleri

12-02-2021 11:08
Personel devam kontrol sistemleri

Personel Devam Kontrol Sistemleri

Personel Devam Kontrol Sistemi (PDKS), belirli bir sayısının üzerinde çalışana sahip firmalarda (genelde 50 ve üzeri) en temel yazılım ihtiyacı olarak göze çarpmaktadır.

Geleneksel bir PDKS sistemi personelin çalışma sürelerinin, maaşlarının, kesinti ve fazla mesailerinin hesaplandığı bir yazılım ve bu yazılıma veri sağlayacak olan giriş-çıkış kayıtlarını yapan barkod/kart okuyucu veya biometrik özellikli (parkmak izi/yüz tanıma/iris tanım/damar tanıma) cihazlardan müteşekkildir.

Personel ücret hesaplama aslında görünenden öte karmaşık bir konudur. Bunu bir çok kobide olduğu gibi tek bir cihaz ile entegre olarak yapmak daha da büyük zorlukları beraberinde getirir. Tek cihaz hem girişte hem de çıkışta kullanılır ve bazen personel kart okutmayı veya parmak/yüz okutma işlemini unutabilir. Buna gün içindeki giriş-çıkışlarını ekleyelim. Hatta çoklu vardiya çalışmayı ekleyelim. Erken gelme, geç çıkma toleranslarını da ekleyelim. Bu verilerin her birinin işlenmesinde bir çok kriter ve onlarca parametre tanımlanmaktadır.

Ücretlendirme kriterlerinde toplumların ve kültürlerin de ektisini düşünürsek, PDKS yazılımlarında her bir farklı özelliğin birparametre olarak karşımıza çıktığını görebiliriz.

Bu kadar yoğun bir veri akışının planlı bir şekilde işlenmesi, tanımlanan parametrelere göre ücretlendirme sonuçlarının alınması oldukça karmaşık algoritmaya sahip olması gereken bir yazılımın gerekliliğini ortaya çıkarmaktadır.

Bir PDKS yazılımında veri işleme ve analiz tekniği aslında en önemli özelliktir. Bunun için tecrübe, müşterinin ne istediğini bilmek, karmaşadan uzak durmak, az parametre kullanmak, kullanıcı dostu arabirim tasarlamak gerekir.

Yeni trendler nelerdir dersek; Günümüzde özellikle büyük işletmeler, PDKS yazılımlarında sadece puantaj ve ücretlendirme değil, çalışanların verimlilik ve performans yönetimini de hedeflemekte ve ERP yazılımlarına yatırım yapmaktadırlar.

Peki FORA Teknoloji olarak bir bu sektörde nerede duruyoruz?

İki yaklaşımımız var.

Birincisi; Ülkemiz genelinde küçük işletmelerin temel PDKS ihtiyacını minimum parametre, minimum hata, kolay kullanım ve basitlik ilkesi ile karşılamak. Rodasoft PDKS yazılımımız yılların verdiği tecrübe ile kobilerimizin bu anlamdaki tüm ihtiyacını rahatlıkla karşılamaktadır.

İkincisi; Personel verimliliğini, performans yönetimi ile birleştirerek yeni nesil PDKS çözümleri sağlamak. Personelin sadece giriş çıkış kontrolü ile değil, işinin veya makinasının başında geçirdiği sürelerin tespitinden verilen görevleri etkin bir şekilde yapıp yapmadığının kontrol edilmesine, bulunmaması gereken birimlerde ne kadar süre geçirdiğinden mola sürelerinin yönetimine kadar birçok konuda rapor ve analiz yapabilen bir altyapı kuruyoruz.

MaviSoft Gerçek Zamanlı Personel/ Lokasyon Takip Sistemi ve buna entegre PDKS modülü ile, çalışanının performansını ve verimliliğini analiz ediyor, işletmelerin insan kanaklarını doğru bir şekilde yönetmesine katkı sağlıyoruz.

Detaylar gelecek...

 

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.